16 de nov. 2010

L’ ÚS DEL VÍDEO: FEM UN ESPOT PUBLICITARI


Partim d’un nou repte: fer un espot publicitari amb una durada de 30 segons. Ací el problema no era tan el tema tècnic sinó més bé obtindre una idea original per a fer un guió on concienciàrem als professors de l'ús de les noves tecnologies.
Ens vam juntar un grup de companyes (a més caps pensant...més idees) i ens vam dedicar una bona estona a raonar possibles guions: realment complicat extraure una idea original i comprimir-la en un temps limitat. Cal agrair la col·laboració i  companyonia en tot el procés.
Poc a poc vam  anar descartant i matisant les idees, fins a triar la història que narra el nostre espot: evoca un temps passat,  unes eines desfasades que tanquem al bagul del record per tal de donar-li pas a les noves tecnologies, és a dir, al futur. 


                       


Per a realitzar l’espot, en primer lloc vam fer un xicotet guió, vam seleccionar el lloc on ho duríem a terme i vam triar el material que apareixeria al vídeo. Després, es tractava de fer proves d’imatge, per tenir diferents perfils i poder provar variacions que ens agradaren més. Amb prou material ja gravat, ens vam anar a fer la part més tècnica. 
Per a la maquetació del vídeo, utilitzàrem el Pinnacle Studio Versió 14, que es pot
descarregar gratuïtament ací.
És un editor de vídeo que està prou bé. Hi ha diferents versions del mateix. Aquesta és l’última versió i per a orientar-nos, hi ha un manual tutorial .
 Es tracta d’importar el material gravat i editar-lo: ordenar el material, eliminar el que no és necessari, posar efectes, música, etc. Quan el projecte ja està complet, es genera el vídeo en el format que triem. 
Com no havíem utilitzat mai aquesta versió del programa, ens va costar un poc conixer-lo i obtindre els resultats que volíem, però amb dedicació tot s'aconsegueix! D'altra banda, també vam perdre algunes imatges clau, el que va suposar alguns canvis d'última hora. El resultat ha estat molt satisfactori per al grup de treball, ja que hem vist com creix i agarra forma una idea, al mateix temps d'aprendre a utilitzar eines de manera autodidacta.
Per a completar la gravació, faltava la música. Vam triar la de Walter Mazzea, del disc Lost in the dark, que està a la pàgina de música lliure del Jamendo. 


Aquest vídeo està penjat també  al  YOU TUBE. Açò és una bona ferramenta per a compartir materials i idees amb altres estudiants o professionals. Només cal obrir-te un compte i ja pots penjar tot allò que consideres d’utilitat, així com fer recerques de les temàtiques que més et poden interessar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada