24 d’oct. 2010

Treballem amb imatges


Per a confeccionar aquest àlbum de fotos “Un dia de la meua vida”, he utilitzat Flickr. 

En primer lloc, vaig a presentar un poc aquest sistema per als qui no el coneixen (com era el meu cas):
Flickr és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. Aquest sistema permet fer cerques d’imatges per etiquetes, per data i també pel tipus de llicència Creative Commons
Una de les característiques de Flickr, és que permet al usuaris registrats triar qui vol que accedeixi a les seves fotos o triar la llicència amb la qual es publiquen. Açò es fa amb Creative Commons, que és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Amb una mica més d’idea d’allò que faria, vaig treure la màquina de fotografiar a passejar, per tal de poder il·lustrar aquesta història i llançar-me amb l’ús del Flickr. La història esta formada per imatges que narren aquelles coses que jo puc fer un dia qualsevol entre setmana: a la feina, a la universitat i a casa.
Una vegada ja t'has registrat com a usuari de Flickr, sols cal pujar les fotos i d'una manera fàcil elaborar el teu àlbum, posar comentaris o compartir.




L'avantatge d'utilitzar Flickr és la facilitat del seu funcionament, a més, va tot prou seqüenciat i detallat. Permet organitzar les fotografies i al mateix temps compartir-les, això sí, tu decideixes el grau de privacitat que dessitges. Estan les llicencies  Creative Commons on pots delimitar l'ús que facen de les teues imatges, de manera que tries l'exposició pública de les fotos. 
Jo considere que este programa és una eina bona per a treballar el camp de les imatges, és còmoda i cadascú dóna la llicència que vol d'elles. Una bona idea de treball escolar, per a narrar històries amb imatges, despertar la creativitat, ser protagonista amb els comentaris i donar-lo a conèixer a altra gent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada