14 d’oct. 2010

Cinc idees clau sobre la competència digital

 
- La Competència Digital consisteix en disposar habilitats per a buscar, obtenir, processar i comunicar informació, i per a transformar-la en coneixement. La utilització de les TIC s’inclouen com a element essencial per a informar-se, aprendre i comunicar-se.

- La finalitat d’utilitzar estes ferramentes en l’educació és facilitar la creativitat, comunicació i capacitat de treball col·laboratiu  i la integració en comunitats. Es tracta de desenvolupar un pensament crític per a la resolució de problemes i la presa de decisions.

- Les TIC són eines per a estimular l’aprenentatge d’un contingut específic o en un context multidisciplinari. La integració de les TIC en el currículum gira entorn dos grans eixos: els equipaments i el professorat. Serà necessari també uns docents competents en l’ús pedagògic de les TIC.

- El Decret 111/2007 planteja que les TIC han d’estar integrades en totes les àrees del currículum, però no apareixen explícites o es fa un escàs ús en algunes d’elles. La tecnologia hauria d’arribar a ser part integral del funcionament de la classe i tan accessible com qualsevol altra eina de les utilitzades a l’aula.

- En els continguts i criteris d’avaluació es pot comprovar que la presencia de les TIC és mínima comparada amb altres competències bàsiques. Les propostes didàctiques tradicionals segueixen tenint més pes que les ensenyances assistides  per les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada