4 d’oct. 2010

EL PRIMER PAS

Com a primera entrada i inauguració d’aquest bloc, vull descriure què ha suposat per a mi la seua creació i tot allò nou que he après.

En primer lloc, he vist necessari informar-me de què és açò del bloc per comprendre-ho millor i aprendre com es crea un. Fent una recerca per Internet, he tret prou informació important: des de la seua creació fins a veure blocs molt curiosos on es pot treure materials d’allò més pràctic.

Tal i com diu  la wikipèdia, un bloc és un diari interactiu personal, de fàcil creació i on no és necessari uns grans coneixements per a poder fer un manteniment del mateix.

Jo he entrat en http://blogger.com i seguint les instruccions, en pocs minuts he creat el bloc, això sí, la part més entretinguda serà donar-li forma i posar-li tots els continguts.
Com a valoració de la tasca, puc dir que m’ha resultat menys costosa del que pensava i crec que serà una eina important d’informació. El fet de poder compartir inquietuds, materials elaborats i coneixements, d’una forma interactiva, sobre un tema d’interès comú, com en aquest cas l’educació, facilita una millora personal i proporciona una bagatge d’instruments i consells molt beneficiosos per a poder créixer en aquest camp, un suport en el procés d'ensenyament-aprenentatge.

Els blocs tenen un gran potencial com a ferramenta en el món educatiu perquè es poden adaptar a qualsevol disciplina, nivell educatiu i metodologia docent.  Serveixen de suport a l'E-learning, estableixen un canal de comunicació informal entre professor i alumne, promouen la interacció social, doten a l'alumne d'un medi personal per a l'experimentació del seu propi aprenentatge i, a més, són fàcils d'assimilar basant-se en alguns coneixements previs sobre tecnologia digital.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada